5 motive pentru care ascultarea muzicii este cea mai bună alegere

Muzica nu este doar o formă de divertisment; are beneficii psihologice și fizice puternice. De la calmarea minții până la îmbunătățirea concentrației și a productivității, ascultarea muzicii poate fi o modalitate incredibil de eficientă de a vă îmbunătăți viața. Indiferent dacă sunteți în căutarea unei modalități de relaxare sau în căutarea inspirației și a motivației, integrarea muzicii în rutina zilnică poate avea un impact semnificativ asupra bunăstării dumneavoastră. În această postare pe blog, vom explora cinci motive pentru care ascultarea muzicii este cea mai bună alegere.

Muzica te face fericit

Nu este un secret pentru nimeni că muzica are capacitatea de a vă stimula starea de spirit și de a vă oferi o reanimare rapidă. Ascultarea muzicii optimiste, pozitive, poate crește nivelul de serotonină din creier, care este asociată cu fericire și sentimente de bunăstare. De fapt, studiile au arătat că oamenii care ascultă muzică în mod regulat sunt, în general, mai fericiți decât cei care nu. !

Muzica reduce stresul

Atunci când asculți muzică, corpul tău eliberează dopamina chimică bună. Acest lucru ajută la reducerea stresului și te face să te simți mai relaxat. Ascultarea muzicii liniștitoare vă poate ajuta, de asemenea, să vă scădeți ritmul cardiac și tensiunea arterială.

Muzica vă poate ajuta să vă concentrați

Dacă ești ca majoritatea oamenilor, probabil că asculți muzică pentru a te simți mai relaxat. Dar știați că muzica vă poate ajuta și să vă concentrați?

Studiile au arătat că ascultarea muzicii poate ajuta la îmbunătățirea concentrării și a concentrării. Un studiu a constatat că studenții care au ascultat muzică clasică în timp ce studiau au obținut rezultate mai bune la teste decât cei care nu au ascultat muzică.

Deci, dacă sunteți în căutarea unei modalități de a vă crește concentrarea, încercați să ascultați câteva muzică data viitoare când trebuie să vă concentrați.

Muzica vă poate îmbunătăți antrenamentul

Când faci antrenament, corpul tău eliberează endorfine, care sunt hormoni care blochează semnalele durerii din creier. Endorfinele produc, de asemenea, un sentiment de euforie, care vă poate îmbunătăți starea de spirit și vă poate face să vă simțiți mai bine. Ascultarea muzicii poate ajuta la creșterea eliberării de endorfine, făcându-vă antrenamentul mai plăcut și ajutându-vă să continuați.

În plus, muzica vă poate ajuta să vă îmbunătățiți concentrarea în timpul antrenamentului. Când întâmpinați dificultăți în a finaliza un set sau a respecta rutina de antrenament, muzica vă poate oferi motivația de care aveți nevoie pentru a continua și a le duce la bun sfârșit.

În sfârșit, ascultarea muzicii vă poate ajuta să vă distrageți atenția de la orice disconfort sau durere. este posibil să vă simțiți în timpul antrenamentului. Dacă ești concentrat pe muzică, nu vei fi la fel de conștient de cât de greu lucrezi sau cât de obosiți sunt mușchii. Acest lucru vă poate ajuta să vă împingeți mai tare fără a simți că este o corvoadă.

Muzica vă poate întări sistemul imunitar

Sistemul tău imunitar este apărarea naturală a organismului împotriva infecțiilor și bolilor. Când funcționează corect, poate lupta împotriva invadatorilor străini, cum ar fi bacteriile și virușii. Dar, uneori, sistemul tău imunitar are nevoie de un pic de întărire.

Ascultând muzică poate fi o modalitate de a ajuta la întărirea sistemului imunitar. Un studiu publicat în 2015 a constatat că persoanele care au ascultat 30 de minute de muzică relaxantă pe zi timp de 3 săptămâni au avut niveluri mai mari ale anticorpului imunoglobulinei A (IgA). IgA este secretată de membranele mucoase și ajută la protejarea împotriva infecțiilor respiratorii, cum ar fi răceala obișnuită.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unei modalități naturale de a vă ajuta să vă întăriți sistemul imunitar, îmbrăcați-vă unele dintre cele preferate. melodii și relaxează-te.