Cei mai influenți muzicieni ai secolului XXI

Muzica are un mod de a ne transporta într-o altă lume, una plină de bucurie și uimire. Ne poate aduce împreună în moduri în care nicio altă formă de artă nu poate. Pe măsură ce ne uităm înapoi la ultimele două decenii, există anumiți muzicieni care au modelat foarte mult genul muzical și au influențat industria în ansamblu. De la hip-hop la EDM, acești indivizi influenți au lăsat o amprentă de neșters asupra culturii noastre. În acest articol, vom discuta despre cei mai influenți muzicieni ai secolului 21 și impactul lor asupra muzicii de astăzi.

Kanye West

Kanye West este unul dintre cei mai influenți muzicieni ai secolului XXI. Este rapper, compozitor, producător de discuri și designer de modă. Muzica sa a fost influentă în hip hop și R&B. A câștigat 21 de premii Grammy și a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume. El este, de asemenea, una dintre cele mai controversate figuri din industria muzicală.

Taylor Swift

Taylor Swift este unul dintre cei mai influenți muzicieni ai secolului XXI. Ea a obținut un succes masiv atât în ​​genul country, cât și în genul pop, iar influența ei a fost simțită în industria muzicală. Cariera lui Swift a început în 2006 odată cu lansarea albumului ei de debut omonim. Albumul a fost un succes comercial, generând câteva single-uri de succes și ajutând la stabilirea lui Swift ca o forță de luat în seamă în muzica country. În 2008, ea a lansat al doilea album, Fearless, care i-a consolidat statutul de vedetă crossover. Albumul a fost un succes critic și comercial, câștigând mai multe premii Grammy și vânzându-se în peste șase milioane de copii în Statele Unite.

În 2010, Swift a lansat al treilea album, Speak Now. Albumul a fost un alt succes uriaș, debutând pe primul loc în topul Billboard 200 și vânzându-se peste un milion de copii în prima sa săptămână. Speak Now a contribuit la stabilirea și mai mult pe Swift ca superstar globală, iar succesul său a făcut-o să fie numită Femeia Anului de la Billboard în 2011. În 2012, ea și-a lansat al patrulea album, Red. Albumul a fost un alt hit masiv, debutând pe primul loc în topul Billboard 200 și vânzându-se în peste trei milioane de copii în Statele Unite. Red a consolidat locul lui Swift ca una dintre cele mai mari vedete pop din lume, iar succesul său a făcut-o una dintre cele mai bine plătite celebrități din lume.

Influența lui Swift s-a extins dincolo de muzică. Ea este implicată activ în filantropie și a folosit

Drake

Drake este un rapper, cântăreț, compozitor și producător de discuri canadian. El a câștigat pentru prima dată recunoașterea ca actor în serialul de televiziune pentru adolescenți Degrassi: The Next Generation la începutul anilor 2000. Intenționat să urmeze o carieră de rapper, a părăsit serialul în 2007, după lansarea mixtape-ului său de debut, Room for Improvement. El a lansat alte două proiecte independente, Comeback Season și So Far Gone, înainte de a semna cu Young Money Entertainment a lui Lil Wayne în iunie 2009.

Descoperirea lui Drake a venit odată cu lansarea Thank Me Later în 2010; a debutat pe primul loc în Billboard 200 din SUA și a fost în curând certificat platină de Recording Industry Association of America (RIAA). Următoarele sale două lansări, Take Care din 2011 și Nothing Was the Same din 2013, au avut un succes critic și comercial; primul i-a adus primul său premiu Grammy pentru cel mai bun album rap. În 2015, a lansat două mixtape-ul influențat de capcană If You’re Reading This It’s Too Late și o colaborare cu Future intitulată What a Time to Be Alive – ambele s-au clasat pe primul loc în topurile din Canada. Al patrulea album al său Views (2016) a devenit cel mai popular album al său de până acum; single-urile sale „One Dance” și „Hotline Bling” au atins vârful ambelor Drake a câștigat, de asemenea, trei premii Juno (2010–2012) și șase premii BET (2011–2016).

Beyoncé

Beyoncé este unul dintre cei mai populari și de succes muzicieni ai secolului XXI. Ea a vândut peste 100 de milioane de discuri și a câștigat numeroase premii, inclusiv 22 de premii Grammy. Muzica ei este influentă și atemporală și este considerată una dintre cele mai mari artiști ai tuturor timpurilor.

Secolul 21 a văzut o gamă incredibilă de talente muzicale, de la dubstep la rap, rock and roll până la clasic. Indiferent ce gen preferați, nu există nicio îndoială că mulți dintre cei mai influenți muzicieni ai secolului 21 au continuat să facă o impresie de durată asupra culturii populare. De la Beyonce și Taylor Swift la Daft Punk și Eminem, acești artiști au avut cu toții un impact major asupra genurilor lor respective, precum și asupra muzicii în general. De fiecare dată când ne punem căștile sau cântăm împreună cu radioul, sigur ne vom aminti de ele!