Popularitatea în creștere a muzicii indie: ce determină tendința?

În ultimii câțiva ani, muzica indie a crescut în popularitate și este acum ferm înrădăcinată în cultura muzicală mainstream. Indiferent dacă este vorba de artiști precum Bon Iver și The National, sau de trupe emergente precum Orville Peck și Lomelda, nu se poate nega că muzica indie are un loc în inimile multor fani ai muzicii. Dar ce motivează această tendință? Este pur și simplu o chestiune de gust personal sau există forțe mai mari în joc care îi influențează pe oameni să asculte mai multă muzică indie? În această postare pe blog, vom explora factorii din spatele popularității în creștere a muzicii indie și modul în care această tendință ar putea modela viitorul industriei.

Ce este Muzica Indie?

Muzica indie este un gen de muzică care este de obicei lansat pe casele de discuri independente sau dezvoltat de artiști independenți. Muzica indie există de zeci de ani, dar a cunoscut o creștere recentă a popularității. Mulți factori au contribuit la creșterea popularității muzicii indie, inclusiv creșterea serviciilor de streaming, declinul marilor case de discuri și creșterea atitudinii de bricolaj în rândul muzicienilor.

Termenul „muzică indie” este adesea folosit interschimbabil. cu „muzică alternativă”. Cu toate acestea, în timp ce toată muzica indie este muzică alternativă, nu toată muzica alternativă este considerată indie. Muzica alternativă include orice tip de muzică care nu se încadrează în curentul mainstream, inclusiv punk, metal și folk. Muzica indie este un subset de muzică alternativă care se referă de obicei la artiști care au semnături cu case de discuri independente sau care sunt auto-lansate.

Există multe motive pentru care muzica indie a devenit mai populară în ultimii ani. Un motiv este creșterea serviciilor de streaming precum Spotify și Apple Music. Aceste platforme au făcut ca oamenii să descopere noi artiști indie și să asculte muzica lor mai ușor ca niciodată. În plus, declinul caselor de discuri majore a creat o oportunitate pentru casele de discuri și artiștii independenți de a prospera. În trecut, casele de discuri majore dominau industria muzicală și era dificil pentru artiștii independenți să câștige tracțiune. Cu toate acestea, odată cu declinul caselor de discuri majore, există acum mai mult loc pentru independenți să reușească.

În sfârșit, a existat o schimbare de atitudine în rândul muzicienilor în ultimii ani. Există o etică din ce în ce mai mare în rândul muzicienilor

Diferitele subgenuri ale muzicii indie

Muzica indie a cunoscut o creștere a popularității în ultimii ani, din ce în ce mai mulți oameni apelând la artiști independenți pentru soluția lor muzicală. Dar ce este de fapt muzica indie? Și care sunt diferitele sub-genuri care alcătuiesc scena indie?

Muzica independentă, sau muzica indie pe scurt, este muzică care este lansată de case de discuri independente sau de artiști care nu sunt semnati cu o casă majoră. Muzica indie cuprinde o gamă largă de genuri și stiluri, de la folk și country la punk și hip hop.

Unul dintre cele mai populare subgenuri ale muzicii indie este lo-fi. Lo-fi este un stil de muzică care se caracterizează prin sunetul său de fidelitate scăzută, adesea înregistrat pe casete sau alte echipamente de calitate scăzută. Artiștii lo-fi folosesc adesea tehnici DIY pentru a-și crea muzica, iar genul a devenit cunoscut pentru sentimentul său intim și personal.

Alte subgenuri populare ale muzicii indie includ rock alternativ, rock matematic, emo, post -rock și twee pop. Rock alternativ este un gen larg care include totul, de la grunge și punk la indie pop și rock experimental. Math rock este un stil complex și tehnic de rock, care prezintă adesea semne de timp ciudate și lucru complicat la chitară. Emo este un stil punk rock încărcat emoțional care a apărut în anii 1990, în timp ce post-rock este un stil atmosferic de rock instrumental care a câștigat popularitate la începutul anilor 2000. În cele din urmă, twee pop este un stil indie drăguț și ciudat

Istoria muzicii indie

Rădăcinile muzicii indie pot fi urmărite încă din anii 1950, odată cu formarea unor case de discuri independente. Aceste companii mici au fost adesea înființate de pasionații de muzică care doreau să lanseze și să promoveze muzică care era în afara curentului principal. În anii 1960 și 1970, a existat o proliferare a etichetelor independente, pe măsură ce punk rock-ul și alte genuri underground au început să câștige popularitate. Muzica indie a continuat să crească în popularitate de-a lungul anilor 1980 și 1990, odată cu formarea unor case de discuri influente precum Sub Pop și Matador Records.

Astăzi, muzica indie este mai populară decât oricând. Creșterea serviciilor de streaming precum Spotify și Apple Music a făcut ca oamenii să descopere mai ușor ca niciodată artiști noi și să asculte o mare varietate de muzică. În plus, platformele de socializare au oferit artiștilor indie o modalitate de a ajunge la un public mai larg fără a fi nevoiți să se bazeze pe canalele tradiționale de promovare. Drept urmare, asistăm la o explozie de creativitate și inovație pe scena muzicii indie.

Rise of Indie Music in mainstream

.

În ultimii ani, muzica indie a cunoscut o creștere a popularității. Ce motivează această tendință?

Există câțiva factori care au contribuit la creșterea muzicii indie în curentul mainstream. În primul rând, internetul a făcut ca oamenii să descopere mai ușor ca niciodată muzică nouă. Cu site-uri precum Bandcamp și Soundcloud, este ușor pentru oameni să găsească și să asculte artiști noi din toată lumea.

În al doilea rând, s-a produs o schimbare în modul în care oamenii consumă muzică. În trecut, oamenii cumpărau de obicei un album sau mergeau la un concert și experimentau muzica unui artist dintr-o dată. În zilele noastre, oamenii sunt mai predispuși să descopere muzică nouă câte o melodie, fie prin servicii de streaming precum Spotify sau YouTube. Drept urmare, oamenii sunt mai deschiși să încerce noi genuri și artiști despre care altfel n-ar fi auzit.

În cele din urmă, a avut loc o creștere a numărului de festivaluri și evenimente care se concentrează pe muzica indie. Aceste evenimente oferă o platformă excelentă pentru artiștii mai puțin cunoscuți pentru a obține expunere și a ajunge la noi fani.

Toți acești factori au contribuit la creșterea popularității muzicii indie. Și cu tot mai mulți oameni care descoperă și se îndrăgostesc de acești artiști mai mici, va continua să crească în popularitate în anii următori.

De ce muzica indie devine mai populară?

Există o serie de factori care determină creșterea popularității muzicii indie. În primul rând, muzica indie devine din ce în ce mai accesibilă datorită internetului și rețelelor sociale. Cu platforme precum Spotify și YouTube, oricine poate descoperi muzică nouă de oriunde în lume, cu doar câteva clicuri.

În plus, etica de bricolaj a multor artiști indie atrage mulți ascultători care s-au săturat de șlefuit, sunet comercial al muzicii pop mainstream. Artiștii indie sunt adesea considerați a fi mai autentici și autentici, ceea ce este o calitate pe care mulți fani de muzică o caută în zilele noastre.

În sfârșit, muzica indie este pur și simplu bună! În ultimii ani, au existat o serie de hituri indie de izbucnire care au atins un succes mainstream (de exemplu, „Get Lucky” de Daft Punk, „Royals” de Lorde). Pe măsură ce se răspândește vestea despre aceste melodii grozave, tot mai mulți oameni urmăresc muzica indie și se îndrăgostesc de ea.

În concluzie, muzica indie este în creștere datorită sunetului, accesibilității și capacității sale unice de a capta ascultătorii’ imaginațiile. Cu tehnologia platformei de streaming care devine din ce în ce mai răspândită în societate, obținerea accesului la artiști independenți nu a fost niciodată mai ușoară. Pe măsură ce industria continuă să se extindă și să câștige avânt, este clar că muzica indie va rămâne o alegere populară printre mulți fani ai muzicii și în anii următori.