Starea muzicii country: o privire asupra tendințelor actuale ale genului

Muzica country a fost un element de bază al culturii americane de zeci de ani. Dar de-a lungul anilor, genul a trecut prin unele transformări majore. De la rădăcinile sale în sunetele tradiționale din Appalachia până la pop-country modern, muzica country a parcurs un drum lung. În această postare pe blog, vom arunca o privire asupra stării actuale a muzicii country și vom explora modul în care aceasta evoluează. Vom examina unele dintre cele mai mari tendințe ale genului și vom vedea ce schimbări sunt la orizont pentru viitorul muzicii country. Așa că, citiți mai departe pentru o prezentare generală a genului astăzi și la ce să vă așteptați de la el mâine!

Starea actuală a muzicii country

Starea actuală a muzicii country este un amestec mixt. Pe de o parte, genul se bucură de o renaștere a popularității, mulțumită în parte succesului unor artiști precum Florida Georgia Line și Luke Bryan. Pe de altă parte, unii fani consideră că genul s-a îndepărtat prea mult de rădăcinile sale și că tendințele actuale se concentrează mai mult pe imnurile de petrecere și pe frații de țară decât pe teme tradiționale, cum ar fi heartbreak și honky-tonks.

Indiferent. În ceea ce privește situația actuală a muzicii country, nu se poate nega că este un moment interesant pentru gen. Așa că haideți să aruncăm o privire mai atentă la unele dintre tendințele actuale în muzica country și să vedem încotro s-ar putea îndrepta genul în viitor.

Una dintre cele mai mari tendințe în muzica country în acest moment este revenirea la mai tradițională. sunete și teme. Artiști precum Chris Stapleton și Margo Price sunt în frunte cu abordarea lor veche a compoziției și a performanței. Această tendință a fost întâmpinată atât cu entuziasm, cât și cu scepticism din partea fanilor, dar nu se poate nega că este unul dintre cele mai discutate subiecte din muzica country în acest moment.

O altă mare tendință în muzica country este ascensiunea femeilor. artiștilor. În ultimii ani, am văzut o serie de vedete feminine inovatoare, cum ar fi Carrie Underwood, Miranda Lambert și Kacey Musgraves, care au obținut succesul mainstream. Această tendință pare să continue în următorii ani, pe măsură ce tot mai multe artiști de sex feminin găsesc succes în acest gen.

Popularitatea muzicii country

Popularitatea muzicii country este la cote maxime. În ultimii ani, genul a cunoscut o creștere a popularității, artiști precum Carrie Underwood, Blake Shelton și Miranda Lambert conducând conducerea. Această creștere a popularității poate fi atribuită mai multor factori, inclusiv popularitatea tot mai mare a serviciilor de streaming precum Spotify și Pandora, atractivitatea încrucișată a multor artiști country și atractivitatea continuă a muzicii country tradiționale.

În termeni. a serviciilor de streaming, Spotify este în prezent cea mai populară platformă pentru ascultarea muzicii, cu peste 140 de milioane de utilizatori activi. Și, în timp ce muzica country a fost istoric mai puțin populară pe Spotify decât alte genuri (cum ar fi pop sau hip-hop), ea a cunoscut o creștere semnificativă în ultimii ani. De fapt, potrivit Billboard, country a fost al doilea cel mai difuzat gen pe Spotify în 2017 (în urma doar pop).

Această creștere a streamingului se datorează probabil popularității tot mai mari a serviciilor de streaming în rândul publicului mai tânăr. Conform Raportului de sfârșit de an 2017 al Nielsen Music, 32% dintre toți ascultătorii de muzică cu vârsta cuprinsă între 13 și 34 de ani au folosit servicii de streaming audio la cerere precum Spotify și Pandora (în creștere de la 26% în 2016). Și în timp ce muzica country a fost întotdeauna populară în rândul publicului mai în vârstă, acum începe să vadă mai mult succes și în rândul ascultătorilor mai tineri. De fapt, raportul lui Nielsen a constatat că persoanele cu vârsta între 18 și 34 de ani au reprezentat 23% din totalul consumului de muzică country în 2017 (în creștere de la 21% în 2016).

Un motiv pentru această creștere a popularității în rândul tinerilor

Diferitele subgenuri ale muzicii country

Există multe sub-genuri diferite de muzică country, fiecare cu sunetul și stilul său unic. Cele mai populare subgenuri includ:

1. Țara tradițională: acesta este sunetul original al muzicii country, cu instrumente simple și versuri de povestire. Artiști precum Hank Williams, Loretta Lynn și George Strait sunt considerați artiști tradiționali de la țară.

2. Țara Outlaw: Acest sub-gen a fost popularizat în anii 1970 de artiști precum Willie Nelson și Waylon Jennings. Outlaw Country are un sunet mai rebel, adesea cu o influență rock mai puternică.

3. Progressive Country: Progressive Country este o abordare mai modernă a muzicii country tradiționale. Artiști precum Brad Paisley și Miranda Lambert îmbină instrumentele tradiționale cu sunete și valori de producție mai contemporane.

4. Țară alternativă: Țara alternativă preia sunetul tradițional al muzicii country și îl infuzează cu elemente din alte genuri, cum ar fi rock, folk sau chiar hip-hop. Artiști precum The Civil Wars și Neko Case sunt considerați artiști alternativi din țară.

Influența muzicii country asupra altor genuri

Muzica country a avut întotdeauna o influență puternică asupra altor genuri de muzică. Artiștii country au fost întotdeauna vedete crossover, atrăgând fanii altor genuri. În ultimii ani, muzica country a avut o influență deosebit de puternică asupra muzicii pop. Multe dintre cele mai mari hituri din topurile pop au fost inspirate sau puternic influențate de muzica country.

Această tendință este probabil să continue, deoarece muzica country continuă să fie unul dintre cele mai populare genuri din Statele Unite. Artiștii country sunt, de asemenea, unele dintre cele mai populare concerte, ceea ce ajută la extinderea influenței lor și mai mult. Pe măsură ce muzica country continuă să evolueze, este probabil ca influența sa asupra altor genuri să continue să crească.

Viitorul muzicii country

Ce ne rezervă viitorul muzicii country?

Răspunsul la această întrebare este dificil de spus, deoarece genul este în continuă evoluție. Cu toate acestea, există câteva tendințe actuale care ne oferă o privire asupra a ceea ce ar putea rezerva viitorul muzicii country.

O tendință care pare să câștige amploare este revenirea la sunete și instrumente mai tradiționale. Acest lucru se poate vedea în succesul unor artiști precum Chris Stapleton și Margo Price, care au fost lăudați pentru înregistrările lor tradiționale. Este posibil ca această tendință să continue, deoarece din ce în ce mai mulți ascultători par să tânjească după un sunet mai simplu.

O altă tendință care pare să fie în creștere este o îmbrățișare a diversității în cadrul genului. Aceasta include totul, de la femei din muzica country (cum ar fi Miranda Lambert și Carrie Underwood) până la artiști de diferite medii rasiale (cum ar fi Kacey Musgraves și Darius Rucker). Pe măsură ce societatea acceptă din ce în ce mai multe perspective diverse, este probabil ca această tendință să continue să crească în popularitate.

Deci, ce ne rezervă viitorul muzicii country? Numai timpul va spune! Dar dacă trecutul este vreun indicator, ne putem aștepta la o evoluție și inovare continuă în cadrul genului, pe măsură ce artiștii depășesc granițele și explorează sunete și stiluri noi.